Show menu

Mladi nas učijo, kaj si želijo

7. 7. 2022

V Podjetniškem inkubatorju Perspektiva imajo mladi pomembno besedo in vlogo. Tudi sodelovanje z njimi je nadvse prijetno, pa tudi učinkovito. V juniju smo namreč z mladimi znova imeli priložnost deliti svoj delovni vsakdan.

Na enomesečnem delovnem usposabljanju smo gostili Erasmus dijakinji in študenta. Njihovo interesno področje, ki bo postalo nekdaj njihov poklic, je bilo usmerjeno v grafično oblikovanje ter oblikovanje spletnih strani. V inkubatorju so imeli dijakinji in študent na izmenjavi možnost spoznati delovne procese in pridobiti dejanske izkušnje z delom s strankami.

Dva tedna sta naš kolektiv nadgradila Matic in Kristina, dijaka na praktičnem usposabljanju, ki sta bila nam bila v pomoč pri delu, predvsem pa so nam njune mladostniške ideje, energija in povratne informacije podale pomemben vpogled v potrebe in videnja, ki jih imajo pri podjetniških vsebinah mladi.

V sklopu akcije, ki jo organizira Boreo, Kids take over, pa smo vodenje inkubatorja za nekaj ur prepustili osnovnošolki Lari, ki je svojo vlogo opravila skrajno resno in nam pri tem z vidika otroških oči pokazala, kako mladi vidijo našo organizacijo ter kaj so naše skupne točke, ki jih bomo v prihodnje z veseljem krepili ter sodelovali z mladimi še naprej.