Show menu

MLADI SO NAM LAHKO NAVDIH, KAKO USPETI NA PODJETNIŠKI POTI

15. 4. 2022
Danes so bili glavni junaki podjetniškega dogodka, ki ga je pripravil Podjetniški inkubator Perspektiva, mladi podjetniki, ki uspešno stopajo v svet podjetništva. 

Osnovnošolski ekipi, Color Basket (OŠ Toneta Tomšiča Knežak) in E-Fairytales (OŠ Miroslava Vilharja Postojna), ki sta se s svojima poslovnima idejama nedavno uvrstili na polfinalno tekmovanje POPRI, skupina E-Fairytales pa je v finalu zmagala, sta na dogodku izkusili javno predstavitev pred svojimi starši, učitelji, občinskimi predstavniki, zainteresirano javnost in tudi novinarji. Mladi podjetniki so s svojo prizadevnostjo in željo po razvoju svoje poslovne ideje, predvsem pa s svojim dodelanim poslovnim modelom namreč močno zaznamovali lokalni prostor, v katerem si Podjetniški inkubator Perspektiva prizadeva krepiti razvoj podjetništva, tudi na področju programov za mlade. Inkubator je mladim nudil spodbude in mentoriranje, vključil jih je tudi v svojo podjetniško skupnost, kar pomeni, da bo mladim nudil vso potrebno podporo pri nadaljnjih podjetniških korakih. 

Mladim podjetnikom so ob tej priložnosti čestitali vodja inkubatorja dr. Jana Nadoh Bergoč, direktorica Zavoda Znanje Postojna Tatjana Hvala in podžupan Občine Postojna Andrej Berginc. 

S svojimi predstavitvami, odgovori na vprašanja obiskovalcev ter novinarjev, predvsem pa  izkazano neizmerno željo po nadaljnjem podjetniškem udejstvovanju so osnovnošolci danes dokazali, da je vse mogoče in poudarili, da vsak padec prinese nov uspeh. Verjamejo vase in v svoje poslovne modele, s svojo suverenostjo, zrelostjo ter delovno vnemo so lahko navdih tudi nam!

________________________________________________________________________________________________________________________________

Podjetniški inkubator Perspektiva (PIP) je podporna institucija, ki vam pomaga na poti razvoja podjetniške ideje. Skozi program SIO, ki ga financira agencija SPIRIT, vas podpremo z individualnim mentoriranjem, različnimi strokovnimi in motivacijskimi delavnicami in znanji in izkušnjami ekspertov, ki sodelujejo z nami. Predstavljamo skupnost podjetnikov in podjetnic, ki so začeli z idejo in tistih, ki so vstopili že z oblikovanimi produkti oz. storitvami, z našo pomočjo pa so ideje uspeli razviti in izpopolniti. Z mrežami partnerjev v tujini vam pomagamo pri raziskavi in vstopu na tuja tržišča. Zavedamo se, da je začetek poslovanja vedno zahteven, tudi finančno, zato delujemo kot t. i. mrežni inkubator in, skupaj z Občinami Bloke, Ilirska Bistrica, Cerknica, Loška dolina, Pivka in Postojna, pod ugodnimi pogoji omogočamo najem pisarniških ali proizvodnih prostorov, s sodobno opremljenimi skupnimi prostori, v katerih spodbujamo mreženje med podjetji in njihov hitrejši razvoj.