Show menu

V Pivki in Postojni od aprila na voljo novi poslovni prostori in podjetniški programi

12. 1. 2022

V okviru Dogovora za razvoj Primorsko-notranjske regije Občini Postojna in Pivka aktivno izvajata investiciji. V stavbi Podjetniškega inkubatorja Perspektiva v Velikem otoku se vzpostavlja dodatno nadstropje, namenjeno novim pisarnam in prostorom ter restavraciji. V IOC Neverke pa se gradi nov proizvodni inkubator s pisarniškimi in proizvodnimi prostori ter z novo okrepčevalnico.

Na sedežu Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva v Velikem otoku pri Postojni bo za nove podjetnike na voljo enajst polno opremljenih novih pisarn s pripadajočim konferenčnimi in sejnimi prostori, v pritličju inkubatorja pa bo urejena tudi nova restavracija. Novi inkubiranci bodo poleg 24-urnega dostopa, interneta, zagotovljenega varovanja stavbe in uporabe parkirišča, imeli tudi možnost vključitve v podjetniško skupnost Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva. Pod strokovnim mentorstvom ekipe inkubatorja in s pomočjo zunanjih ekspertov, ki sodelujejo pri izvedbi programov inkubatorja, bodo potencialni podjetniki razvili svoje podjetniške ideje in kar najhitreje stopili na trg s svojo ponudbo.

Podobno bo na voljo tudi tistim, ki se bodo vključili v proizvodni inkubator v IOC Neverke. Tam bodo na voljo površine za potrebe delovanja osmih proizvodnih podjetij v obsegu 960m2 ter 240m2 skupnih in pisarniških prostorov. Vsako podjetje bo imelo na voljo opremljen prostor s površino 125m², z urejenim ogrevanjem, hlajenjem in prezračevanjem, v katerem bo tudi pisarniški prostor in lastne sanitarije. Vsak prostor je predviden za postavitev težkih strojev (npr. CNC obdelovalni stroj) z industrijskimi dvižnimi vrati in možnostjo postavitve lastne žerjavne proge. Poleg proizvodnih prostorov, bodo v inkubatorju na voljo še štiri pisarne površine med 25-30 m² za mlada storitvena podjetja. V inkubatorju bosta na voljo tudi dve sejni sobi, na uporabo tudi vsem preostalim podjetjem delujočim v IOC Neverke. V pritličju inkubatorja je predviden skupni prostor za okrepčevalnico. Mlada podjetja bodo imela v proizvodnem inkubatorju možnost mentorskega programa ter ostalih podpornih vsebin s področja podjetništva, ki jih izvaja Mrežni podjetniški inkubator Perspektiva.

Javni poziv za najem prostorov bo objavljen v pomladnih mesecih. Pogoj za vstop podjetja v proizvodni inkubator v IOC Neverke bo, da je to ustanovljeno manj kot 5 let ter da je zavezanec za DDV, medtem ko v prostorih Občine Postojna lahko delujejo tudi tisti, ki niso zavezanci za DDV.

Vsa zainteresirana mlada podjetja vabimo, da izkažete predhodni interes za najem novih proizvodnih in poslovnih prostorov. Vse informacije lahko pridobite na Občini Pivka (05/7210 100, bostjan.glazar@pivka.si) in Mrežnem podjetniškem inkubatorju Perspektiva (051/311 656, jana@inkubator-perspektiva.si).