Show menu

Podjetniški inkubator tudi v industrijski coni Neverke

12. 8. 2021

V Mrežnem podjetniškem inkubatorju Perspektiva smo ponosni na skupna prizadevanja, ki jih v regiji namenjamo spodbujanju in razvoju podjetništva. Predvsem gre pri tem za pomembne razvojne projekte, vsebinske in infrastrukturne pridobitve, ki bodo še v tem letu kakovostno nadgradile možnosti za uveljavitev in delovanje lokalnih podjetij.

Medtem, ko so že v teku gradbena dela v stavbi Mrežnega podjetniškega inkubatorja Perspektiva v Velikem otoku v Postojni, kjer nastajajo novi poslovni prostori/ pisarne in restavracija, se začenja tudi gradnja podjetniškega inkubatorja za proizvodne dejavnosti v IOC Neverke.

Ob tej priložnosti in s krajšo slovesnostjo sta včeraj minister Zvone Černač in župan Občine Pivka Robert Smrdelj v Neverkah položila temeljni kamen za pričetek gradnje podjetniškega inkubatorja ter otvorila izgradnjo nove poslovne infrastrukture v IOC Neverke.   

Nov podjetniški inkubator za proizvodne dejavnosti, v katerem bo 960 m² proizvodnih površin namenjenih mladim podjetjem ter cca. 500 m² novih površin za potrebe skupnih ter pisarniških prostorov bo namenu predan predvidoma do konca leta. Ocenjena vrednost investicije, ki jo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija, znaša 3.202.761,58 EUR.

Minister Zvone Černač je podporo podjetništvu v lokalnem okolju pred priložnostnim dogodkom izkazal tudi z obiskom tehnoloških podjetij ORO precizne obdelave d.o.o. in  ORO Met d.o.o..

Foto: Vater Leban