Show menu

Mladi se potegujejo za nastop na tekmovanju POPRI

Veliki otok 44b, Postojna, 5. 2. 2021

V sredo, 3. februarja so svojo podjetniško izvirnost izkazali mladi. Na dogodku »PITCHAJ« - predstavi idejo! so tri skupine (osnovnošolci, srednješolci in študentje) predstavile razvoj svojih poslovnih idej, ki so jih zagnali na start up vikendu v oktobru 2020, razvijali pa so jih z mentorjema, Urošem Turkom in Dolores Keš, pod okriljem Podjetniškega inkubatorja Perspektiva. Svojo podporo mladim, ki se spogledujejo s podjetništvom, je izkazal tudi postojnski župan Igor Marentič. S predstavnicama Podjetniškega inkubatorja Perspektiva Ano Širca in Jano Nadoh Bergoč je župan predstavljal strokovno komisijo, ki je navdušeno prisluhnila izvirnim in raznolikim prototipom mladih podjetnikov, ki so skozi svoje predstavitve poslovnih modelov pokazali resnično dobro poznavanje pomembnih podjetniških vsebin, predvsem pa izkazali svojo predanost, inovativnost in željo po uveljavitvi svoje poslovne ideje.

Strokovna komisija je torej v vseh treh idejah prepoznala velik potencial za razvoj in nadaljevanje podjetniške poti v našem prostoru in tudi širše, zato je vse tri podjetniške ekipe mladih spodbudila, da svoje podjetniške ideje gradijo naprej ter se pogumno vključijo na tekmovanje POPRI ter tudi ostale aktivnosti in programe, ki jih za mlade snuje Podjetniški inkubator Perspektiva. Vabilo velja tudi vsem mladim, ki se letos v podjetniške aktivnosti niso vključili. 

V Podjetniškem inkubatorju Perspektiva že načrtujemo nov program za šolsko leto 2021/2022 in vabimo vse zainteresirane, da se pridružijo pobudi. Za vse informacije je na voljo Dolores Keš (dolores@inkubator-perspektiva.si, 031 602 186).