Show menu

Predavanja o varstvu osebnih podatkov s praktičnimi rešitvami

Podjetniški inkubator, 22. 5. 2018
Na stokovnem seminarju, je predavateljica Mellanie Grudniik, univ.dipl.prav., s pravosodnim izpitom in dolgoletnimi izkušnjami na področju svetovanja podjetnikom na področju delovnega in gospodarskega prava, predala znanje o novi uredbi o varstvu osebnih podatkov. Pri tem je tudi veliko poudarka namenila praktičnem primerom.

Udeleženci so tako dobili odgovore na številna pereča vprašanja o tem, kaj so osebni podatki, zakaj jih varujemo in kako se spreminja definicija osebnih podatkov; katere podatke o delavcih in kandidatih lahko zbiramo ter kako z njimi pravilno rokujemo; kako po novem do veljavnega soglasja za obdelavo osebnih podatkov; kako pridobiti zahtevano privolitev za pošiljanje personaliziranih e-sporočil; kdaj podjetje potrebuje pooblaščeno osebo za varovanje osebnih podatkov; katere ukrepe morate sprejeti za zavarovanje podatkov in jih zagotavljati in še veliko drugih.

Predavanje smo organizirali v sodelovanju s SPOT točko regije, udeležba na izobraževanju pa je bila rekordna, saj ej bila potreba po tovrtnih informacijah v luči prihajajoče nove uredbe zelo poudarjena.